Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

cer 1

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, s-a întâlnit astăzi, 11.05.2016, la sediul Ministerului Transporturilor,

cu directorul executiv al Comunității Căilor Ferate şi a Companiilor de Infrastructură din Europa (CER), Libor Lochman, precum și cu reprezentanții mediului de afaceri din domeniul feroviar.

 

Discuţia s-a axat atât pe investiţiile din sistemul feroviar cât şi pe nevoile operatorilor din domeniu. În acest context, ministrul Dan M. Costescu a amintit schimbările care se produc în cadrul Autorităţii Feroviare Române, instituţie ce reglementează activitatea feroviară, astfel încât să fie găsite soluţii pentru stimularea mediului de afaceri şi simplificarea procedurilor.

 

Reprezentanţii mediului de afaceri vor fi invitaţi pentru discuții ulterioare la sediul AFER.  

 

De asemenea, ministrul a prezentat Master Planul General de Transporturi, document care va putea fi consultat şi de patronatele din transporturi.

 

„Ne propunem un plan care să ducă la echilibrarea modurilor de transport, să aplicăm principiile europene într-o manieră eficientă”, a declarat ministrul Dan M. Costescu

Directorul CER, Libor Lochman, a susținut sarcina principală a CER de a promova interesele companiilor din domeniul feroviar și de a crea o legătură între acestea și mediul guvernamental, în beneficiul tuturor. Cei 3 piloni pe care Comunitarea Căilor Ferate şi a Companiilor de Infrastructură din Europa îşi modelează activitatea sunt:

•        interoperabilitatea transporturilor

•        eficiența internă

•        reglementările privind transportul intermodal.

„Doar prin combinarea celor 3 piloni poate fi atins gradul optim de sustenabilitate”, a declarat directorul Lochman.

 

Directorul CER și-a manifestat susținerea privind asigurarea accesului nediscriminatoriu la infrastructură pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. 

 

13147568 1810359355859612 4679553732775081105 o

 

Informaţii suplimentare:

În septembrie 2015, Dan M. Costescu a fost ales Vice-Preşedinte al Comunității Căilor Ferate şi Companiilor de Infrastructură din Europa (CER), alături de alţi 3 vice-preşedinţi, CEO ai companiilor nationale de cale ferată, din din Germania, Franţa şi Elveţia. Mandatul său a fost întrerupt în momentul numirii în funcţia de Ministru al Transporturilor.

CER este o asociație internațională profesională feroviară, creată în anul 1988, cu sediul la Bruxelles, care urmărește să contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea transportului feroviar.

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!