Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 sebes turda lot 3 

 

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a semnat astăzi, 28.06.2016, Ordinul de ministru pentru menținerea construcțiilor, act care stă la baza 

emiterii autorizației de construire pe Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda. După emiterea autorizației de construire, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor. Evoluția acestui proiect este încă un rezultat al aplicării Ordonanței de urgență nr. 7/2016, promovată de Ministerul Transporturilor și aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanța prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport.


Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda are o lungime de 12,5 km, iar traseul său străbate raza municipiului Aiud. Proiectul prevede realizarea a două noduri rutiere, care vor lega autostrada de DN1: Nodul Aiud (km 44+730) și Nodul Unirea (km 53+215). În plus, pe acest lot vor fi realizate 20 de poduri, dintre care două, cu lungimi de 713 m și respectiv 702 m, peste râul Mureș. Vor mai fi realizate și două spații de servicii, conform documentației tehnice.


Realizarea lucrărilor aferente Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda are, pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale pentru comunitățile locale prin crearea a peste 270 de locuri de muncă.


Autorizarea executării lucrărilor de construcții se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările și modificările ulterioare.


Informații suplimentare


Pentru emiterea autorizațiilor de executare a lucrărilor de construcții, beneficiarul trebuie să depună la Ministerul Transporturilor un dosar cu următoarele documente:


• Cererea și anexa la aceasta;
• Grafic semnat de CNADNR și de proiectant;
• Documentația tehnică, care cuprinde:
• documentația scrisă, alcătuită din: avize, acorduri solicitate prin certificate de urbanism, certificat de urbanism cu toate analizele corespunzătoare, lista terenurilor agricole care fac obiectul scoaterii din circuitul agricol, deciziile de expropriere;
• audit de siguranța circulației rutiere;
• partea tehnică propriu-zisă, ce conține: memoriu tehnic, studii geodezice și topografice și expertize tehnice;
• partea desenată a proiectului tehnic (planuri, planșe, etc).


Dosarul cu toate documentele necesare este depus la Serviciul de Reglementări Tehnice din Ministerul Transporturilor, care verifică și analizează temeinic sutele de acte ale documentației. Aceastră structură are sarcina de a se asigura că sunt îndeplinite toate condițiile pentru emiterea autorizațiilor de construire. Autorizația se eliberează doar după ce întreaga documentație a fost revizuită și s-a constatat validitatea integrală a zecilor de dosare care o compun.

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!