Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 2

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a călătorit cu trenul, astăzi, 11.08.2016, împreună cu reprezentanți din conducerile CFR Călători

și CFR SA (Infrastructură), pe ruta București - Constanța, pentru a evalua serviciile feroviare oferite călătorilor.

De la București până la Fetești, ministrul s-a aflat în tren alături de pasagerii care se deplasau astăzi către litoral. La Fetești, ministrul a urcat la bordul locomotivei până la Constanța, de unde a putut aprecia starea materialului rulant de tracțiune.

 

„Avem nevoie de soluții la nivel de confort, atât pentru pasageri, cât și pentru personalul trenului și nu vom face niciun compromis în ce privește curățenia. Nu spun că este ușor, însă avem niște proiecte solide și acum începem să optimizam, pe cât posibil, condițiile de călătorie, piesele de schimb, material rulant folosit.” a subliniat  Ministrul Transporturilor.

 

În cadrul vizitei, ministrului i-a fost prezentat stadiul de realizare al proiectelor aflate în execuție în cadrul programului „Reabilitarea podurilor feroviare dunărene": 81% pentru Podul Borcea și 63% pentru Podul Cernavodă. Termenul de finalizare al acestora este iulie 2017. „Calea ferată este istoria neîntreruptă a transportului de mai bine de 100 de ani. Dar acum, mai mult ca oricând, trebuie să devină un adevărat motor de modernitate, dinamism și eficiență.” a adăugat ministrul Sorin Bușe.

 

Vizita de lucru a continuat la Portul Constanța Sud - Agigea, acolo unde au fost finalizate lucrările de îmbunătățire a accesului rutier și feroviar în port. În perioada imediat următoare, vor demara lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată electrificată, molurile 3 și 4, ce va determina o creștere a capacității de acces în port.

 

La Agigea, Ovidiu și Cernavodă a fost încheiată prima fază de modernizare a ecluzelor. Astfel, au fost reabilitate echipamentele și instalațiile pe Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari, ceea ce va permite crearea unei bune conexiuni între Portul Constanța și Dunăre.

 

Ministrul s-a deplasat și pe ruta Constanța – Cernavodă alături de reprezentanții CNADNR pentru a evalua oportunitățile de reabilitare a podurilor rutiere de la Cernavodă și Borcea. 

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!