Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

pozampgt2036

Miercuri, 14.09.2016, Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea documentului strategic Master Planul General de Transport al

României, primul document strategic ce reprezintă cadrul general de dezvoltare și strategia de implementare a proiectelor pentru toate modurile de transport si are ca orizont de timp anul 2030.

 

Din acest moment, România are o strategie pe termen mediu și lung în ceea ce privește infrastructura sa de transport și este eligibilă pentru accesarea fondurilor structurale şi asigurarea continuităţii finanţării din partea Uniunii Europene.

 

Master Planul General de Transport al României securizează, practic, construcția a 6796 de km de drum, din care 1512 km de autostradă și 1836 de drum expres. De asemenea, securizează modernizarea a peste 5000 de km de cale ferată, a 15 aeroporturi și 32 de porturi.

 

In cadrul ședintei de guvern de astăzi a fost adoptată, de asemenea, Ordonanța de Urgență prin care se reorganizează C.N.A.D.N.R. și se înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), companie distinctă, care are ca obiectiv principal implementarea proiectelor din Master Planul General de Transport pe sectorul rutier prin construirea, reabilitarea și modernizarea autostrăzilor, a drumurilor expres, a drumurilor naţionale, a variantelor ocolitoare precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră.

 

CNADNR se transforma în CNAIR - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și se va ocupa de intretinerea drumurilor nationale si a autostrazilor. Totodată, va gestiona proiectele aflate în curs, până la finalizarea lor.  

C.N.A.I.R. va transfera, în mod etapizat, proiectele de infrastructură de transport rutier către C.N.I.R., pentru a fi implementate.  

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!