Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

MCPDS-MT-10

Astăzi, 11.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu 

responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar.


În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România:

 

  • de stat sau private;
  • la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat;
  • indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă);
  • indiferent de vârstă și naționalitate;
  • pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare;
  • indiferent de operatorul feroviar.


CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite.


De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.


Reprezentanții studenților au apreciat disponibilitatea miniștrilor și a directorilor companiilor implicate de a participa la aceste discuții.


Atât Ministrul Transporturilor, cât și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social și-au exprimat deschiderea pentru existența unui dialog constant între toate părțile implicate, privitor la facilitățile acordate în sectorul feroviar, dar și la alte subiecte de interes pentru aceștia.

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!