Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Având în vedere protestul organizat, în data de 17 martie 2017, în fața Ministerului Transporturilor facem următoarele precizări:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de la preluarea mandatului în ianuarie 2017, a inițiat o serie de întâlniri cu societatea civilă pentru dezvoltarea dialogului cu reprezentanții acesteia și identificarea soluțiilor la problemele existente în cadrul domeniilor gestionate de către minister.

În acest sens, au fost organizate întâlniri cu reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative din domeniul feroviar semnatare ale contractelor colective de muncă de la nivelul unităților din calea ferată.

Pe agenda ședințelor s-au aflat subiecte precum: bugetele companiilor din calea ferată, proiectul de Lege privind Statutul personalului feroviar, soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare, situația investițiilor în infrastructură și material rulant, precum și aspecte ce țin de încheierea noilor contracte colective de muncă.

Totodată, liderii sindicali au informat conducerea ministerului cu privire la faptul că protestul a fost anunțat în mediul online și nu a fost organizat și susținut  de sindicatele feroviare.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!