Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

poza6v

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR), Ștefan Ioniță,

au efectuat astăzi, 5 mai 2017, o vizită de lucru inopinată pe șantierele din jurul Bucureștiului, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

 

Ministrul și–a început vizita pe șantierul secțiunii București – Ploiești, parte din Autostrada A3 București - Brașov.

 

Pe acest tronson de autostradă, ministrul a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înștiințare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare.

 

Ministrul a verificat și lucrările la Varianta de Ocolire Mihăilești, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuție. Până la acest moment stadiul fizic este nesatisfăcător, de 7,2%.  

 

Pe șantierul Centurii rutiere a Bucureștiului, lot 1 - secțiunea DN7 - A1, la acest moment, stadiul fizic de execuție este de 57%. Șantierul este monitorizat zilnic de specialiștii din cadrul CNAIR.

 

“Am mers într-o vizită neanunțată pe șantierele din jurul Bucureștiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulțumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condițiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor și susțin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situație să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toți conștienți că în orice moment mă voi deplasa pe șantiere să inspectez situația lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aștept toți constructorii de pe șantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicații și soluții clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

poza7v

O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria. Aici, Ministrul  Transporturilor a constatat eficiența ridicată a constructorului în execuția  lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare și protecția infrastructurilor precum și cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.

 

În prezent, se fac reparații la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin așternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 09.05.2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi  finalizat complet până în iunie 2017.

       

CNAIR derulează programe de întreținere și modernizare pe toată  rețeaua de drumuri naționale. Astfel, Ministrul a mers să verifice și lucrările pe DN 5A (29 km), DN 5  București – Adunații Copăceni (11 km).

 

Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecție a șantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

poza5v

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!