Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

6

 

Joi, 11 aprilie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Narcis Neaga au verificat împreună cu parlamentari din județ, în cadrul unei vizite de lucru în județul Arad, stadiul de realizare al lucrărilor la o serie de obiective de infrastructură.

Vizita de lucru a debutat cu întâlnirea cu agricultorii din zona Nădlac-Pecica - Şeitin. În cadrul discuțiilor Ministrul Răzvan Cuc a precizat că va susține toate demersurile administrative care sunt necesare pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată pe relaţia Arad-Nădlac, în vederea utilizării acesteia și pentru transportul feroviar de marfă.

Următorul punct pe agenda vizitei a fost Aeroportul din Arad, ocazie cu care s-au purtat o serie de discuții în vederea identificării unor soluții pentru asigurarea funcționalității acestui obiectiv de infrastructură. În acest sens, Ministrul Răzvan Cuc a reiterat necesitatea identificării unor curse profitabile, inclusiv pentru Tarom, care să acopere cererea venită din partea locuitorilor județului și să asigure și dezvoltarea aeroportului.

O altă problemă sesizată în cursul vizitei a fost situația generată de traficul îngreunat, atât în cartierul Vlaicu, cât și la ieșirea din Arad până în zona industrială.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat că Ministerul Transporturilor va aloca fondurile necesare pentru construcția unui sens giratoriu, care va asigura fluidizarea traficului în zona industrială.

Lucrările vor începe în perioada imediat următoare, iar termenul de execuție propriu-zis va fi unul extrem de scurt. Soluţia va fi una temporară, urmând să se elaboreze ulterior un studiu de fezabilitate necesar pentru implementarea unei soluţii mai complexe.

Vizita a continuat cu verificarea stadiului lucrărilor la șantierul pasajului rutier aflat în construcție pe centura Aradului.

La fața locului s-a constat o mobilizarea slabă a antreprenorului, motivul invocat fiind necesitatea relocării unor linii de înaltă tensiune şi a unei conducte de apă, dar și probleme cu avizele necesare sau cu dreptul de uz şi servitute, aferent terenurilor private din zonă. Totodată, antreprenorul a recunoscut că sunt întârzieri de șase luni la lucrări, situație ce a determinat decalarea termenului de finalizare pentru luna februarie 2020.

În aceste condiții, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a solicitat antreprenorului să se mobilizeze pentru eliminarea decalajului existent:

"Lucraţi non-stop! În momentul în care veţi avea finalizate relocările utilităților, lucraţi non-stop, ca să recuperaţi decalajele! Să vă mobilizaţi suplimentar. Acum nu aveţi mobilizare că spuneţi că nu puteţi lucra, deci costuri nu aveţi, dacă nu aveţi mobilizare.”

”În 2017, Guvernul PSD a alocat fonduri pentru cele două pasaje, unul dintre ele este finalizat (...) Am venit la cel de-al doilea obiectiv, să mă asigur că lucrările sunt în grafic, în termen, avem câteva probleme legate de relocări de utilităţi, lucrurile sunt pe făgaşul cel bun, s-au obţinut avizele de la Enel, urmează să se relocheze şi conducta de apă (...) Am atras atenţia antreprenorului că nu va avea vacanţă, să termine cu tot felul de scuze pe care le invocă. Eu o să fiu pe şantier, aşa cum am spus, este un mandat pe care mi-l dedic şantierelor. Sunt obiective de suflet pe care le-am pornit încă din 2017 şi o să mă asigur că nu vom avea probleme la finalizarea la termen, anume luna februarie 2020” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Următoarea oprire a fost Gara din Arad cea mai mare investiţie guvernamentală în oraşul Arad, după 1990. Costurile pentru aducerea Stației CFR Arad la standarde europene au fost de peste 300 de milioane de lei, iar la momentul recepției finale a lucrărilor, în iunie 2016, Gara Arad era cea mai modernă gară din România.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!