Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

WhatsApp Image 2019 07 25 at 15.29.29

Joi, 25 iulie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR au revenit pe șantierele obiectivelor de investiții - Autostrada Sebeș – Turda Loturile 1 și 2 și Autostrada Lugoj – Deva, Loturile 3 și 4, pentru a verifica evoluția lucrărilor.

În cazul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, față de situația constatată anterior acestei vizite, când se avea în vedere inclusiv rezilierea contractului din cauza mobilizării reduse și a întârzierii termenelor de execuție, Ministrul Transporturilor a fost mulțumit că lucrările, în prezent, sunt în graficul stabilit de către constructor.  Acesta a subliniat că dacă vor fi mobilizați mai mulți muncitori și mai multe utilaje, este posibil ca termenul final asumat de către antreprenor să fie respectat.

”Am văzut că mobilizarea este cu totul alta față de când am venit și am spus că voi rezilia contractul în acel moment. Iată că suntem în grafic, dar cu toate acestea, eu aș vrea să văd și mai mult decât atât, ca să își poată susține termenul pe care și l-au asumat… deși ați văzut că eu în evaluarea pe care am făcut-o pentru kilometrii care vor fi deschiși la finalul acestui an, nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot, să-l putem da în trafic, la sfârșitul anului, constructorul și-a menținut acest termen inclusiv astăzi. Vreau să văd acest lucru, să fie o surpriză, suplimentar față de ce am spus la ultima conferință de presă” a precizat Răzvan Cuc

În ceea ce privește Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, Ministrul Transporturilor a precizat acesta va fi dat în folosință până la sfârșitul anului.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1, al autostrăzii este de peste 70%. În cursul zilei se lucra la turnarea covorului asfaltic pe o porțiune de drum.

Vizita a continuat pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva unde, Ministrul Răzvan Cuc, s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor și a precizat că în maxim 2 săptămâni se va circula pe aceste loturi de autostradă.

Ministrul Răzvan Cuc a reiterat faptul că pentru toate lucrările de infrastructură îşi doreşte ca termenele să fie respectate, să fie respectate standardele de calitate și siguranță, iar subcontractorii români să fie plătiţi la timp.

 

Click to listen highlighted text!