Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

WhatsApp Image 2019 09 05 at 12.27.14 2

Joi, 5 septembrie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, au fost prezenți pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, loturile 1 și 2, pentru a verifica stadiul lucrărilor la cele două obiective de investiții.

La fața locului, Ministrul Răzvan Cuc a subliniat faptul că ritmul lucrărilor poate fi intensificat, mai ales și datorită condițiilor meteo favorabile. Astfel, decalajele înregistrate anterior, pot să fie recuperate în vederea încadrării în termele de finalizare asumate de către constructori.

 

Au avansat lucrările, dar într-un ritm destul de mic, din punctul meu de vedere, şi, în acest sens, cred că o să am o discuţie cu doamna prim-ministru şi o să-i solicit ca două zile pe săptămână, dacă îmi dă voie, să stau pe loturile astea, să văd exact cum se avansează cu mine la faţa locului. Văd că, de fiecare dată când vin pe şantier, parcă se animă, se energizează şantierul şi atunci o să fie o energie continuă pe tot parcursul săptămânii. Din această cauză o să vin două zile pe săptămână, să stau efectiv în şantier, să văd punctele unde se lucrează şi cum avansează fiecare constructor, cu atât mai mult cu cât vreau să mă ţin de promisiune, în sensul că ce mi-a promis constructorul, că la sfârşitul lunii decembrie, la sfârşitul anului, acest lot, lotul 1, va fi dat în circulaţie” a precizat Răzvan Cuc

 

În cazul lotului 2, Ministrul Răzvan Cuc a remarcat faptul că, față de situația constatată în primăvară, în prezent constructorul a făcut progrese importante în realizarea lucrărilor:

 

Am văzut că s-au finalizat mare parte din structuri, ceea ce este îmbucurător, dar la fel trebuie să fie mult mai activi pe partea de terasamente ca să finalizeze. Este mult mai înapoiat lotul 2 faţă de lotul 1, tocmai de asta nici nu am marşat pe estimarea iniţială făcută de fostul director de la CNAIR, când introducea şi lotul 2 pentru a fi deschis la sfârşitul acestui an, dat în circulaţie", a declarat Ministrul Transporturilor

 

WhatsApp Image 2019 09 05 at 11.06.13

Ministrul Răzvan Cuc a declarat că, în contextul în care vizitele de lucru generează o mobilizare mai mare a antreprenorilor, atunci, la acest obiectiv de investiții, va fi prezent două zile pe săptămână:

 

Asta nu înseamnă, acum, că trebuie să avem sute de utilaje într-un şantier doar de dragul de a le avea în şantier, ci să şi lucreze. La punctele unde mai trebuie insistat, aş fi vrut să văd o forfotă mai mare şi o mobilizare mai mare. Dar voi veni aici, repet, şi voi sta să văd exact cum lucrează. Două zile pe săptămână asta îmi propun să fac, să vin să stau pe şantier pe Sebeş-Turda" a spus Ministrul Răzvan Cuc

 

Ministrul Răzvan Cuc a subliniat faptul că atâta timp cât Guvernul României își îndeplinește obligațiile referitoare la plata, la timp, a lucrărilor executate, în același timp nu se mai acceptă niciun fel de derogare de la respectarea standardelor de calitate și a termenelor asumate de către constructori.

Click to listen highlighted text!