Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

metrorex

În urma asigurării sumelor necesare prin rectificarea bugetară aprobate de către Guvernul României, în data de 24 decembrie 2019, Metrorex S.A. a încheiat cu firma ALSTOM Transport S.A contractul ce are ca obiect prestarea de “Servicii de mentenanţă pentru ramele electrice de metrou şi vehicule feroviare specifice infrastructurii de metrou pentru perioada de 1 an”.

Astfel sunt asigurate serviciile specializate pentru material rulant metrou şi furnizarea unui serviciu de transport călători începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Preţul total estimat al Contractului, pe baza costurilor unitare şi a kilometrilor estimați pentru perioada de 12 luni, este de 191.758.500,00 Lei.

Din fondurile primite la sfârşitul lunii decembrie 2019, în urma rectificării bugetare, Metrorex S.A. a achitat restanţa către ALSTOM Transport S.A în valoare de 147.308,91 mii Lei, diferenţele urmând a fi utilizate pentru acoperirea altor obligaţii de plată restante, inclusiv suma de 63.148,33 mii Lei, reprezentând restanţa către Asocierea ASTALDI S.p.A – FCC CONSTRUCCION S.A, DELTA A.C.M. 93, AB CONSTRUCT, conform Hotărârii civile nr. 4577/2017.

”Astăzi, când vorbim, încă două dintre problemele nerezolvate lăsate de guvernarea PSD-istă am reușit să le deblocăm. Prin implicarea decisivă a Guvernului României avem continuitate în ceea ce privește asigurarea mentenanței la metroul bucureștean.  Astfel problema datoriei pe care Metrorex o avea față de Alstom a fost rezolvată. Inconștiența și lipsa de asumare a responsabilității puteau duce la afectarea funcționării normale a întregii rețele a metroului, fapt ce nu s-a petrecut în cei 40 de ani de existență. Puteți doar să vă imaginați ce se putea întâmpla: toți călătorii care circulă zilnic cu metroul erau obligați să utilizeze transportul public de suprafață sau propriile autovehicule. Astfel, după ce traficul în București este destul de aglomerat, puteam ajunge ca începutul lui 2020 să ne găsească cu o Capitală blocată. Aceste episoade de incompetență și lipsă de asumare nu se vor repeta, deoarece nu tolerez sub nicio formă astfel de comportamente la nivelul Ministerului sau al companiilor din subordine. Banii românilor nu îi irosim pentru a plăti incompetența vreunui șef vremelnic, aceste fonduri trebuie să se regăsească în investiții, în dezvoltarea infrastructurii României.” a declarat ministrul Lucian Bode.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!