Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

IMG 5588

În data de 06 februarie 2020 a avut loc la București, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, întâlnirea dintre secretarul de stat, Dragoș Cosmin-Lucian PREDA,  și Secretarul General al Secretariatului Internațional Permanent al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (PERMITS), E.S. Ambasador Michael CHRISTIDES.

În contextul exercitării, de către România, a mandatului de Președinție-în-Exercițiu a OCEMN în semestrul I 2020, părțile au evaluat stadiul actual al priorităților în domeniul transporturilor și de perspectivă, precum şi modalitățile de dezvoltare a cooperării în cadrul organizației.

Părțile au convenit ca, în cadrul acțiunilor și evenimentelor, care se vor derula pe perioada Preşedinţiei-în-Exercițiu române, inclusiv cele legate de creșterea conectivității între statele membre, o interacțiune mai substanțială cu organizațiile internaționale, mediul academic și mediul privat este în măsură să contribuie la impulsionarea consolidării cooperării economice şi a proiectelor regionale în bazinul Mării Negre.

 

 

Informații suplimentare

România va exercita mandatul de Președinție-în-Exercițiu a OCEMN în semestrul I, 2020 (1 ianuarie 2020 - 30 iunie 2020), pentru a șasea oară, începând cu 1992.

În prezent, OCEMN cuprinde 12 state membre, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina și Serbia (admisă în anul 2004).

Pe dimensiunea sectorială a activității OCEMN, România este stat-coordonator al Grupurilor de Lucru pentru Combaterea Criminalității (până la 31 decembrie 2019), Reformă Instituțională și Bună Guvernare (până la 31 decembrie 2019) și Sănătate (până la 30 iunie 2020), urmând să preia acest mandat și în alte domenii de cooperare - Asistență în Situații de Urgență (de la 1 iulie 2020), Turism (de la 1 iulie 2020), respectiv Protecția Mediului (de la 1 ianuarie 2021).

Click to listen highlighted text!