Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

Data publicării: 01.11.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 12.11.2018

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Având în vedere Ordinul ministrului transporturilor nr. 1547/2013 privind delegarea de competenţă şi desemnarea Regiei Autonome "Autoritatea Aeronautică Civilă Română" ca organism tehnic specializat pentru exercitarea unor atribuţii ce revin autorităţii competente în domeniul securităţii aviaţiei civile, la nivel naţional, pentru stabilirea unor măsuri necesare realizării acestei delegări de competenţe, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) răspunde de coordonarea şi monitorizarea punerii în aplicare a Programului Naţional de Securitate a Aviaţiei Civile.
Atribuţiile în domeniul securităţii aeronautice sunt exercitate prin structura cu responsabilități din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române.
Dispozițiile Programului Național de Securitate Aeronautică prevăd posibilitatea introducerii unor măsuri suplimentare de securitate în funcție de nivelul de risc din aviaţia civilă, astfel încât să se poată asigura la un nivel rezonabil protecția aeronavelor, pasagerilor si a tuturor facilităților de aviație civilă, atât pe timpul zborului cât și pe aeroportul de destinație.
În data de 21 mai 2018 a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Tehnic de Securitate Aeronautică (CTSA), înființat conform Hotărârii Guvernului nr. 6/2014, în urma căreia s-a stabilit adoptarea unui set de măsuri de securitate suplimentare care să fie aplicate de către operatorii aerieni români și străini pentru zborurile cu originea pe aeroporturi din state terțe pentru care există evaluat un anumit nivel de risc și destinația România.
În conformitate cu dispozițiile punctului 1.4.5, Secţiunea a II a din Programul Național de Securitate Aeronautică (PNSA) aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1193/2012, acest set de măsuri a fost adoptat, pentru operativitate, prin Decizia nr.D597/22.06.2018 a Directorului General al Autorității Aeronautice Civile Române, decizie cu caracter temporar, cu valabilitate pe o perioadă de şase luni, urmând să fie aprobate ulterior prin ordin al ministrului transporturilor.
Măsurile de securitate suplimentare care vor fi adoptate prin ordin al ministrului transporturilor trebuie să fie aplicabile, nediscriminatoriu, tuturor zborurilor directe spre România, cu originea pe aeroporturile din state terțe cu risc pentru aviația civilă, indiferent dacă sunt operate de companii aeriene române sau străine și trebuie să fie aduse atât la cunoștința companiilor aeriene române, cât și străine.
Măsurile de securitate suplimentare prevăzute în Anexa nr. 2 vor fi comunicate celor interesați de către structura cu responsabilități în domeniul securității aviației civile din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române la cerere, în funcție de solicitări și de nevoia solicitanților de a cunoaște prevederile acesteia, având caracter de difuzare restrânsă.
Conform art. 6 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 300/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2008 privind norme comune în domeniul securității aviației civile, aceste măsuri se comunică și Comisiei Europene de către Autoritate Aeronautică Civilă Română.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!