Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Astăzi,  14 octombriee 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: 

Hotărâre a Guvernului privind transmiterea unui imobil în suprafaţă de 250 mp, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Economiei în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”

 

 

Scurtă descriere

Realizarea obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”, județul Covasna va avea efecte benefice, care se vor materializa prin: reducerea duratei de transport, devierea traficului care nu va mai traversa oraşul, creşterea confortului şi siguranţei în trafic; dezvoltarea zonelor pe care le va deservi centura de ocolire, reducerea costurilor de întretinere şi reparaţie ale vehiculelor, precum și îmbunătăţirea condiţiilor de mediu.

Traseul Variantei de ocolire Sfântu Gheorghe se află pe teritoriul administrativ aparţinând localităţilor Ascuş, Ghidfalău, Sfăntu Gheorghe și Chichiş din judeţul Covasna.  Varianta de ocolire se desprinde din DN 12 km 2+830, înainte de localitatea Coşeni, se desfășoară pe partea dreaptă faţă de drumul naţional şi se finalizează la intersecţia cu DN 12 km 13+345, după localitatea Sfântu Gheorghe. Lungimea este de 11,56 km.

Obiectivul de investiții „Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe” intersectează LEA 400 kv Gutinaș – Brașov la km 1, afectând deschiderile dintre stâlpi nr. 327 și 328, cu precizarea că acesta din urmă se află situat chiar pe amplasamentul viitoarei variante de ocolire. Soluția de reglementare constă în demolarea stâlpului de la borna 328 și montarea a doi stâlpi noi, de o parte și cealaltă a variantei de ocolire.    

Astfel, pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe” este necesar a se ocupa un imobil în suprafață de 250 mp (teren aferent stâlpului ce va fi dezafectat), aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Economiei și în concesiunea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A.

Ținând cont de faptul că, imobilul ce face obiectul prezentului proiect de act normativ este afectat de realizarea obiectivului de investiții antemenționat, vor fi aplicate și dispozițiile art. 28 alin. (3) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora, “În cazul bunurilor imobile aflate în proprietatea publică sau privată a statului și în administrarea instituțiilor publice, institutelor de cercetare-dezvoltare, regiilor autonome, precum și a oricăror altor autorități publice, al căror regim a fost stabilit prin legi speciale, în vederea realizării obiectivelor de importanță națională prevăzute în prezenta lege, transferul dreptului de administrare se efectuează prin hotărâre a Guvernului.”

Schimbări preconizate

Prin prezentul proiect de act normativ, se urmărește transmiterea unui imobil  în suprafaţă de 250 mp, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Economiei în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”.

     

 

 

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

 

 

Documentaţia poate fi consultată: 

  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 25.10.2022:

□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos

□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;

□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul  Registru propuneri (mt.ro)

 

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. 

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 25.10.2022

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu

 

Documente conexe

Prezentat în

Şedinţa

Data

   
E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!