Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

image0 jpeg

UPDATE - 24.03.2020

Pentru a veni în sprijinul tuturor părților interesate, Comisia Europeana actualizează fișele informative pentru fiecare sector, denumite în continuare avize pentru pregătire (notices for readiness), care pot fi consultate la adresa:  https://ec.europa.eu/info/european-union-and-united-kingdom-forging-new-partnership/future-partnership/preparing-end-transition-period_en ,

- aceste avize vor fi traduse pe parcurs și în limba română,

- până la acest moment, au fost publicate avize care acoperă următoarele domenii:

UPDATE – 06.11.2019

Vă informăm că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat  REGULAMENTUL (UE) 2019/1795 al Parlamentului European și al Consiliului din 24 octombrie 2019 de modificare a Regulamentelor (UE) 2019/501 și (UE) 2019/502 în ceea ce privește perioadele lor de aplicare.

Textul Regulamentului este disponibil la următorul link: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R1795&from=EN

UPDATE - 16.10.2019 - descarcare

UPDATE - 26.09.2019 - descarcare

UPDATE - 03.04.2019

Vă informăm că a fost publicat  în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene  REGULAMENTUL (UE) 2019/501 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 martie 2019 privind normele comune care asigură conectivitatea de bază a transportului rutier de mărfuri și de persoane cu privire la retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniune.  

Textul regulamentului poate fi accesat la http://bit.ly/dtrbrexit 

.............................................................................................................................................

Comisia Europeană (COM) a creat o pagină de internet – intitulată Pregătirea Brexit / Brexit Preparedness - referitoare la inițiativele COM care țin de pregătirile interne ale UE27 (Uniunea Europeană fără Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) în context Brexit.

Este indicat ca instituțiile și persoanele interesate din statele membre ale UE27 să consulte regulat, în permanență, această pagină de internet și să utilizeze informațiile disponibile aici.

Pagina conține comunicări ale departamentelor COM privind implicațiile juridice și practice ale retragerii Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (RU) din Uniunea Europeană (UE) în temeiul articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE), în diverse domenii, inclusiv transporturi.

La 29 martie 2017, RU a notificat Consiliului European intenția sa de a părăsi UE. Cu excepția cazului în care un acord ratificat de retragere stabilește o altă dată sau Consiliul European, în conformitate cu articolul 50 alineatul (3) din Tratatul privind Uniunea Europeană și de comun acord cu RU, hotărăște în unanimitate că tratatele încetează să se aplice la o dată ulterioară, legislația primară și secundară a UE va înceta să se aplice în RU începând cu data de 30 martie 2019, ora 00:00, ora Europei centrale (CET) (“data retragerii”). RU va deveni din acel moment o țară terță.

Aceste anunțuri, care vizează pregătirea cetățenilor și a părților interesate pentru retragerea RU, stabilesc consecințele într-o serie de domenii politice. (Sursa: Comisia Europeană)

Pentru mai multe informații accesați pagina de internet a COM: https://ec.europa.eu/info/brexit/brexit-preparedness_en

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!