Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 

  • În conformitate cu dispozițiile art.3 din OUG nr.202/2008, actele prevăzute la art.1 alin.(1) din OUG nr.202/2008, cu completările şi modificările ulterioare, sunt obligatorii în dreptul intern pentru toate autorităţile şi instituţiile publice din România, precum şi pentru persoanele fizice sau juridice române sau aflate pe teritoriul României, în condiţiile reglementărilor care stabilesc regimul juridic al fiecărei categorii de acte. Sunt de directă aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite și regulamentele, deciziile Uniunii Europene.

 

Sancţiunile de impunere a măsurilor restrictive incidente domeniului de activitate sunt instituite prin instrumente juridice adoptate de Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), de Uniunea Europeană (regulamente şi decizii), de alte organizaţii internaţionale sau prin decizii unilaterale ale României ori ale altor state şi vizează, în special, blocarea fondurilor şi a resurselor economice, restricţii comerciale, restricţii privind operaţiuni cu produse şi tehnologii cu dublă utilizare şi cu produsele militare, restricţii de călătorie, restricţii de transport şi comunicaţii, sancţiuni diplomatice sau în domeniile tehnico-ştiinţific, cultural ori sportiv.

 

În conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de Urgenta nr. 202 din 4 decembrie 2008 privind punerea in aplicare a sancţiunilor internaţionale,Ministerul Transporturilor este, potrivit competentelor legale, autoritatea competentă pentru implementarea şi/sau supravegherea implementării sancţiunilor internaţionale care vizează, in special, restricţii de transport (rutier, aerian, maritim) impuse la nivelul O.N.U. si U.E.

 

  • Lista actualizată pe state, persoane, grupuri şi entităţi supuse regimurilor sancţionatorii adoptate atât la nivelul ONU, cât şi al UE este disponibilă pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe la următorul link:https://www.mae.ro/node/1549
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!