Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, anunță semnarea contractului de finanțare cu titlul „Dirijarea traficului rutier pe timp de noapte prin stâlpișori de dirijare, butoni luminoși, inclusiv elemente de semnalizare dedicate protejării participanților la trafic de animalele sălbatice”, contract de finanțare nr. 51/28.03.2024.

Prin proiect se urmărește montarea pe drumurile naționale a unor indicatoare rutiere dedicate protejării participanților la trafic de animalele sălbatice.

Pentru atingerea acestui obiectiv se vor achiziționa și monta 4890 indicatoare rutiere și 4776 plăcuțe adiționale care vor contribui la diminuarea numărului de accidente rutiere și a gravității accidentelor produse pe drum prin coliziune cu animale sălbatice, astfel diminuându-se numărul accidentelor și a pagubelor produse.     

Elementele de semnalizare achiziționate de CNAIR în cadrul proiectului contribuie la realizarea obiectivului de investiții și atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Preconizat a se finaliza în luna mai 2025, contractul are o valoare totală de 2.713.415,39 LEI (cu TVA), din care valoarea sprijinului din partea Uniunii europene este 785.375,85 lei.

Pentru informații suplimentare și noutăți în legătură cu acest proiect, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale C.N.A.I.R. S.A.

 

Click to listen highlighted text!