Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, l-a primit ieri, 23 septembrie 2013, la sediul ministerului, pe Excelenţa Sa domnul Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei la Bucureşti.

 

Subiectul central al discuţiei l-a reprezentat proiectul Magistralei M6 de metrou, Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă, demarat în 1999 şi care, începând cu 2010 beneficiază de un sprijin important din partea guvernului Japoniei prin împrumutul acordat României în valoare de 41,8 miliarde yeni.


Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a precizat că susţine construcţia Magistralei M6 şi chiar posibilitatea dezvoltării unor staţii multimodale de tren şi metrou pentru cele două extreme ale Magistralei, la Gara de Nord şi la Aeroportul Henri Coandă.


„Ne dorim să continue proiectul de construcţie a Magistralei 6 de metrou. Vom discuta în cadrul Guvernului pentru a identifica soluţii de finanţare care să susţină proiectul alături de împrumutul de la partenerii niponi”, a declarat Ramona Mănescu, în cadrul întâlnirii avute cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti.

 

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti a menţionat că, în perioada următoare, Guvernul Japoniei aşteaptă o scrisoare din partea Guvernului României cu privire la soluţiile avute în vedere pentru continuarea proiectului. Ulterior, Guvernul Japoniei vizează demararea unor discuţii pe tema soluţiilor alternative de finanţare.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!