Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Au pornit utilajele care sapă tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor. Astăzi a fost pus în funcțiune primul echipament (TBM – tunnel boring machine).

 

Evenimentul de lansare a avut loc în prezența Primului Ministru, Victor Ponta şi a Ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, pe şantierul viitoarei staţii de metrou Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou.


 "Utilajele nu se mai opresc până nu termină de săpat tunelurile. Vom supraveghea cu atenție aceste lucrări pentru ca termenele să fie respectate. Am cerut constructorului să se asigure că traficul la suprafață va fi redat conform planificării, la finalul anului viitor", a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

 

Potrivit programului de lucrări, structura staţiilor şi a tunelelor va fi gata în prima jumătate a anului 2015. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei - Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

 

Acest proiect este finanţat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operational Sectorial –Transport.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!