Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

IMG 20240515 WA0028

Portul Constanța, cel mai mare port de containere de la Marea Neagră, va beneficia de două noi facilități, în urma unei investiții de 115 milioane de euro concretizate într-un terminal de mărfuri grele, mari și complexe și un nou terminal (RO-RO), care va gestiona un vârf de 80.000 de vehicule pe an.
 
Noile facilități au în vedere toate modurile de transport (feroviar, rutier și maritim) și întăresc legăturile dintre Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Adriatică cu Europa continentală, permițând inclusiv creșterea sectorului auto din regiune. Portul Constanța va deveni un hub tot mai important pentru comerțul european, oferind un impuls semnificativ al comerțului zonal și permițând creșterea economică în întreaga regiune.
 
„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Guvernul României salută cea mai recentă investiție a DP World în infrastructura logistică a tării noastre. DP World este un partener puternic pentru România de douăzeci de ani, iar portul Constanța a deschis România către noi piețe și oportunități comerciale, a oferit locuri de muncă stabile și calificate și a catalizat dezvoltarea unei game întregi de afaceri adiacente”, a declarat, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
 
DP World, compania care realizează investiția, intenționează să crească fluxurile de marfă cu aproximativ 1 milion de tone pe an, stimulând comerțul, creșterea economică și oportunitățile în țara noastră și Europa.
 
Compania emirateză anticipează că investițiile sale vor încuraja și vor permite altor companii importante să își mute sau să îți extindă unitățile de producție din regiune. Producția de automobile a crescut rapid în ultimii ani în regiune și este de așteptat să crească în continuare. De asemenea, firmele de automobile investesc din ce în ce mai mult în Ungaria, Polonia și Turcia, ceea ce face ca lanțurile de aprovizionare robuste și infrastructura logistică să fie din ce în ce mai importante, nu doar pentru România, ci și pentru regiunea înconjurătoare.
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!