Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Astăzi, 2 august 2023, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ: 

Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru modificarea articolului 5 alineatul (2) al Ordinului ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor nr. 2144/2020 privind acordarea unui ajutor de exploatare și a unui ajutor de investiții exceptate de la obligația notificării, Societății Naționale ”Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța” S.A., pentru anii 2021-2023

 

Scurtă descriere

Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” – Constanța (AIMKC) face parte din categoria aeroporturilor de interes național care, pe lângă asigurarea în condiții de siguranță și securitate a traficului aerian comercial, asigură infrastructura și serviciile necesare pentru forțele aeriene române și partenerii militari strategici ai României.

Prin Ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor nr. 2144 din 15.12.2020, a fost acordat AIMKC un ajutor de investiții, exceptat de la obligația notificării, pentru anii 2021-2023, menit să sprijine investițiile în obiective care privesc asigurarea spațiilor pentru desfășurarea activităților specifice și creșterea securității și siguranței aeroportuare pentru a satisface standardele Uniunii Europene și reglementările aeronautice internaționale, investiții în infrastructura de transport aerian specifică, în zonele de siguranță pentru conformarea cu cerințele de reglementare impuse tuturor operatorilor aerieni, administratori de aeroporturi, prin Regulamentul(UE) nr. 139/2014 și normele Agenției Europene pentru Siguranța Aviației, adaptarea și/sau construirea unor spații adecvate pentru asigurarea condițiilor optime pentru prelucrarea pasagerilor și a bagajelor de cală și de mână, crearea unor facilități adecvate pentru tranzitarea terminalelor de către utilizatori, etc .

Datorită întârzierilor generate de obținerea documentațiilor necesare demarării și desfăsurării lucrărilor aferente obiectivelor de investiții propuse a fi finanțate din ajutorul de investiții, în perioada 2021-2022 nu au fost decontate integral sumele alocate ca ajutor de investiții, conform OMTIC nr. 2144/2020, motiv pentru care este necesară modificarea actului normativ.

Modificarea propusă are drept scop doar redistribuirea sumelor nedecontate din ajutorul de investiții prevăzut pentru anii 2021-2022 în anul 2023, valoarea totală a ajutorului de investiții ramânând neschimbată.

Prin această redistribuire, societatea va putea beneficia, în anul 2023, de sumele necesare pentru finalizarea obiectivelor de investiții stabilite pentru a fi finanțate din ajutorul de investiții, în condițiile în care aceste sume vor fi alocate la rectificarea bugetară.

Menționăm că potrivit adresei Consiliul Concurenței nr. 9630/17.07.2023, proiectul de ordin nu necesită aviz conform OUG nr. 77 din 3 decembrie 2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996, cu modificările și completările ulterioare.

 

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

 

 

Documentaţia poate fi consultată: 

  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 07.08.2023:

□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos

□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;

□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul  Registru propuneri (mt.ro)

 

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. 

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 07.08.2023

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu

 

Documente conexe

Minuta ședinței plenului CDS - data 

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

   
E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!