Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

În urma blocajelor apărute la punctele de frontieră dintre Bulgaria și Grecia, dar și pe teritoriul Greciei, care afectează în mod direct operatorii 

de transport români care derulează transport spre și dinspre acest stat, Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Externe din România au întreprins demersurile necesare pentru identificarea soluțiilor, astfel încât transportatorii români să își poată continua călătoria.  

 

Transportatorii români care sunt blocați la punctele de trecere a frontierei dintre Republica Elenă și Republica Bulgaria și care doresc să tranziteze teritoriul Republicii Macedonia pe ruta Dojrani – Novo Selo (Macedonia) – Zlaterevo (Bulgaria) pot face acest lucru cu plata unui ”permis verde” în valoare de 100 euro/autovehicul care înlocuiește autorizația de tranzit.

 

Formalitățile se efectuează pe loc, în punctul vamal macedonean. Se păstrează obligativitatea îndeplinirii formalităților standard de tranzit/trecere a frontierei (inclusiv formularul T1).

 

Autoritățile române țin legătura cu ministerul macedonean al transporturilor astfel încât operatorii de transport din România să fie informați în permanență cu evoluția situației. 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul

Flux unitati MT


Click to listen highlighted text!