Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Consultarea structurilor asociative din administraţia publică locală se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile HG nr. 521/2005 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative.
 
În prezent asociatiile care regrupeaza reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania sunt:

 

  • Federatia Autoritatilor Locale din Romania este o persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita in scopul reprezentarii unitare a structurilor asociative membre in relatiile cu Parlamentul, Guvernul, alte autoritati publice precum si in relatiile cu institutii si organisme internationale. Federatia este compusa din urmatoarele structuri asociative: Asociatia Municipiilor din Romania (AMR), Asociatia Oraselor din Romania (AOR) si Asociatia Comunelor din Romania (ACoR).
  • Asociatia Municipiilor din Romania (A.M.R.) este unul dintre membri fondatori ai FALR. Scopul AMR consta in promovarea si protejarea intereselor comune ale autoritatilor administratiei publice locale, pentru solutionarea si gestionarea nevoilor publice in interesul colectivitatilor locale. In prezent, AMR cuprinde 103 de membri, inclusiv Primaria Generala si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti.
  • Asociatia Oraselor din Romania (A.O.R.) a fost infiintata in anul 1994 ca asociatie apolitica, nonguvernamentala si fara scop lucrativ din dorinta de a raspunde la o necesitate pe care membrii sai o considera fundamentala: dezvoltarea societatii romanesti prin intarirea rolului autoritatilor locale. Reprezentand in mod unitar interesele celor 210 orase mici din Romania, obiectivul cel mai important al asociatiei este urmarirea agendei legislative a guvernului pentru administratia publica locala si alte domenii conexe precum si apararea intereselor oraselor membre.
  • Infiintata in 1997, Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) si-a propus ca misiune sa realizeze o uniune mai stransa intre comunele din Romania pomovand idealurile si principiile prevazute in Carta Europeana a autonomiei locale.
  • Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania a fost creata pentru „infaptuirea principiilor autonomiei si descentralizarii serviciilor publice in organizarea si functionarea autoritatilor administratiei publice locale, promovarea cooperarii regionale si interregionale, colaborarii cu celelalte structuri asociative ale organelor administratiei publice locale existente in Romania".
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!