Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

Data publicării: 25.06.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 08.07.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este propus pentru finanţare din POIM, Axa Prioritară (AP) 1. Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul, Obiectivul Specific (OS) 1.2. Creşterea mobilităţii pe reţeaua feroviară TEN-T centrală.
„Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti” a fost aprobat prin Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 220/2002, modificată şi completată prin Legea nr. 58/2007, care prevede la pct. III.l. 1 Etapa a IlI-a de dezvoltare: „Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, metrou şi pe calea ferată, în vederea asigurării accesului în zona de Est a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti”.
Creşterea traficului pe DN1 şi pe şoseaua de centură a Bucureştiului creează blocări pe arterele de acces către Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).
În prezent, deplasarea utilizatorilor transportului aerian la şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă se face cu mijloace auto (autobuze, taxiuri, mijloace auto proprietate personală) pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti (DN1).
În mod asemănător se deplasează la locurile de muncă din zona aeroportuară şi personalul companiilor aeriene şi auxiliare care îşi desfăşoară activitatea pe aeroportul Henri Coandă. Aceştia reprezintă anual încă cca. 5 000 000 pasageri, care pot constitui într-o bună măsură utilizatori ai unui sistem alternativ de transport celui auto.
Racordul c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București, contribuie la:
- dezvoltarea şi extinderea legăturilor transportului aerian cu alte moduri de transport prin interconectarea aeroportului cu întreaga reţea de cale ferată a României şi cu reţeaua europeană de transport TEN-T, precum şi conexiunea cu modurile de transport urban (metrou, tramvai, etc.).
- atragerea unui număr cât mai mare de călători din localităţile limitrofe pe transportul feroviar, etc.
Linia de cale ferată dintre Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Gara de Nord va permite transportul pasagerilor din Bucureşti, precum şi transportul către alte oraşe din România.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

Dezbatere publica

Anunt 

 09.07.2019

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!